Nepalilaistyyppinen kuolemankanakastike |
Sarjassamme randomit ruokasessiot on vuorossa nepalilainen Kuoleman Kana makuhelvetistä. Resepti on soveltuvin osin sovellettu tavanomaisista nepalilaisista soppaohjeista. Vakaana aikomuksenani oli tehdä tämä tuote lampaanlihasta, mutta Prismasta olivat Kuoleman Lampaat lopussa. Pääysin siis tylsänturvalliseen kanaan.
Ruoka-aineet:
noin 400 g broilerin fileetä
palanen tuoretta inkivääriä
3 valkosipulin kynttä
1 rkl (reilu) kardemummaa
2 kanelitankoa
1 rkl garam masalaa
1 lime
1 rkl persiljamaustetta
1 rkl murskattua mustapippuria
1 laakerinlehti
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
100 g pakastepapuja
200 g pakasteparsakaalia
suolaa maun mukaan (suosittelen laittamaan aika reilusti)
teelusikallinen sokeria
2 rkl ketsuppia
500 g kookosmaitoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g cashew pähkinöitä
Blair's Mega Death (tai Ultimate Death tai Beyond Death) kastiketta
riisiä/perunoita lisukkeeksi
tuoretta korianteria lisukkeeksi
Kokkaus:
Paloittele valkosipulin kynnet. Kuori sekä raasta inkivääri. Heitä isolle paistinpannulle tai vastaavalle voita kelpoinen nokare ja käristä valkosipulia ja inkivääriä.
Tee samaan aikaan maustekastike. Käytännössä laske kuppiin puolitoista desiä vettä ja lisää sekaan kardemumma, laakerinlehti, mustapippuri, juustokumina, suolaa ja persiljamauste. Kaada seos pannulle. Laske kiehuvan vesimaustepedin päälle broilerin fileet. Anna lihan kypsyä noin puolisen minuuttia molemmin puolin. Tämän jälkeen kaada kookosmaito lihojen päälle. Lisää mukaan myös pakasteet, kanelitangot ja laakerinlehti. Anna seoksen lämmitä kiehumispisteeseen ja keittele sitä viitisen minuuttia. Paahda tällä välin toisella pannulla cashewpähkinät ja heitä ne kanojen kaveriksi. Laita mukaan sokeri ja kurkuma.
Koska tarkoitus on turmella mainio mieto härmäläiseen makumaailmaan soveltuva ruoka silmienkirvelyllä ja tulisella huohotuksella, otetaan kouraan Blair's Mega Death kastike. Teelusikallisella Mega Deathia lopputulos on kutakuinkin tulinen. Reilulla ruokalusikallisella pääsee jo todelliseen Death Chicken fiilikseen. Itse laitoin puolisentoista ruokalusikallista, jolloin nautinto alkaa olemaan kohdallaan. Kukin makunsa mukaan.
Kaada mukaan vielä tuorejuusto, ketsuppi ja sekoita tasaiseksi. Tarkista riittääkö suola ja lisää sitä tilanteen vaatimalla vakavuudella.
Tarjoile Death Chicken riisin tai perunoiden sekä Naan-leivän kanssa. Laita kastikkeen päälle tuoretta korianteria ennen vatsalaukkuun asentamista. Muista juoda pakastinkylmää olutta kuoleman peittoamiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti