lauantai 12. marraskuuta 2011

Chilisoppa Silkkitien varrelta


Tämä on pan-aasialainen perusruoka, jossa ei tarvitse sortua kookosmaidon tai currytahnojen käyttämiseen.



Ruoka-aineet

400 g kanan-, karitsan- tai naudanlihasuikaleita
500 g tomaattimurskaa
100 g turkkilaista jougurttia
150 ml WorldFoods Chinese Ginger Garlic Chilli Stir-Fry Sauce (löytyy isommista peruskaupoista)
n. 100 g sokeriherneen palkoja
parsakaalikimppu
3 valkosipulin kynttä
4 punaista chiliä
1 rkl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl sokeria
1 tl garam masalaa
1/2 tl mustapippuria
1 - 2 tl suolaa
tuoretta korianteria lisukkeeksi
voita


Ruokariitit:

Heitä voinokare isolle pannulle kuumenemaan. Lisää pilkotut tai murskatut valkosipulinkynnet ja hetkeä myöhemmin liha. Ruskista lihaa pari minuuttia ja kaada päälle Ginger Garlic Chilli kastike.
Pilko parsakaalista peukalonpään kokoisia paloja ja heitä ne herneenpalkojen kanssa pannulle.
Lisää tomaattimurska, chili, sokeri, suola ja mausteet. Keittele tuotosta rakkaudella viitisentoista minuuttia. Huomaa että kasvisten ei ole tarkoituskaan olla läpipehmeitä vaan niihin saa jäädä hieman tuoretta rapeutta. Kaavi lopuksi jougurtti joukkoon ja sekoita se huolella muun aineksen sekaan.

Tarjoile riisin ja tuoreen korianterin kera.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti