Vindaloo nuudeliwokki |
Ruoka-aineet
Vindaloo paste
n. 400 g kanaa tai nautaa
Yksi sipuli
Kaksi valkosipulin kynttä
Nuudeleita
100 g sokeriherneen palkoja
Parsakaalia
1 punainen paprika
1-3 punaista chiliä
Yksi kukkakaali
100 g herkkusieniä
2 dl kookosmaitoa
Suolaa
Se on buenas notches y ola da dola senioritas. Tässä kelpo ohje hyvän ruoan syntetisoimiseen Espanjan peruskaupoista löytyvistä raaka-aineista. Tarvitset hyvän wokkipannun tämän tekemiseen. Itse löysin Carrefourista 7 eurolla mainion kumauttimen, joten välttämättä ei tarvitse maksaa itseään kipiäksi pannukaupoilla.
Vindaloonuudelivokin syntetisoiminen tapahtuu seuraavasti:
Silppua sipuli, ja valkosilppua valkosipuli. Laita reilusti vettä kuumenemaan kahteen eri kattilaan. Laita ruokalusikallinen voita wokkipannulle ja kaada sekaan sipulit. Kun vesi alkaa lähestyä kiehumispistettään, niin heitä toiseen kattilaan karkeasti pilkotut parsa- ja kukkakaalit. Annan sipulin inkuboitua hetkinen wokkipannussa ennen kuin lisäät noin kolme tai neljä ruokalusikallista vindaloopastea. Anna vindaloosipuliseoksen lämmetä hetkisen verran ja lisää sitten kanat tai naudat. Älä käytä lihassa pihvejä tai fileitä vaan tarvittaessa leikkaa kana tai nauta sopiviksi palasiksi. Ruskista lihat sopivaan kuosiin. Laita nuudelit toiseen kattilaan pehmenemään ja odottamaan wokkiinlisäystä
Kun liha on kypsentynyttä, siirrä kattilasta kukkakaalit ja parsakaalit wokkipannulle. Heitä sekaan myös sokeriherneet, viipaloidut chilit ja silputut paprikat. Anna muhennoksen kerätä elektorneihinsa vimmaa vielä noin viitisen-viiva-kymmenen minuuttia ja kaada sitten sekaan pari desiä kookosmaitoa. Siirrä lopuksi nuudelit keittokattilastaan wokkipannulle ja kääntele seosta huolella ja rakkaudella. Anna koko jutun mennä sekaisin kuin teekkari vappuna. Halutessasi voit hieman silputa nuudeleita lastallasi. Maista. Ja lisää suolaa sydämesi mukaan. Noin viiden minuutin kiertelyn ja kaartelun jälkeen ota keitos pois levyltä ja siisti pannun reunat. Kanna wokki ystäviesi eteen ja tarjoile soppasi kylmän oluen tai hyvän punaviinin kanssa - Andaluusian aurinkoa tai yön tunnelmaa absorboiden.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti