sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Japanilainen thaiwokkikebab

Japanilainen thaiwokkikebab

Vinkki: Grillata voi muutakin kuin suoleen käärittyä eläimenjätettä. Mutta ei oo pakko, jos ei taho. 

Ja sitten itse asiaan.

Japanilainen thaiwokkikebab on grillimättö, jossa on aavistus ranskalaista eleganttiutta ja ripaus vuosituhantista vuoripurojen solinaa. Käytännössä japanilainenthaiwokkikebabmättö on viaton tekosyy päästä päivystämään grilliä härmän suveen punaviini tai jokin muu huumaava aine kourassa; ja samalla luoda pöydänkoristeeksi jotakin aivan muuta kuin kansanperinneruokaamme kabanossia.

Ruoka-aineet (2 oikeiden ihmisten annosta):

Wokki:
kasviöljyä
Sokeriherneen palkoja (pakastimesta tai tuoretavarana)
Thai-basillikaa
Pavunituja
2 punaista chiliä
suippopaprika
bampunversoja
herkkusieniä
papuja
soijakastiketta


Kebab:
250 g maustamatonta kananfileepihvejä
japanilaista soijakastiketta
chilipulveria

Lisäksi:
riisiä


Valmistaminen (on helppoa):

Leikkaa kanapihvit viipaleiksi kebabvartaita varten. Marinoi vartaat soijakastikkeessa, johon olet jauhanut tai sirotellut chiliä. Vartaiden marinoiduttua pujoita kana grillivartaisiin. Grillaa vartaat olutta nauttien.

Wokkissa perusidea on vain pilkkoa ja heittää kaikki ainesosat pannulle kasviöljun kanssa ja käristää niitä niin kauan kuin katsoo tarpeelliseksi. Loppuvaiheissa pitää muistaa kaataa sekaan muutama ruokalusikallinen soijakastiketta ja ripotella ripaus suolaa.

Heitä wokki ja kanavartaat riisin kera lautaselle ja nauti erilaisesta suviateriasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti