maanantai 31. tammikuuta 2011

Oluen merkitys

Olut <3 chili

Jos kenties vielä kuvittelet että et pidä oluesta, olet väärässä. Tulinen ruoka ilman jääkylmää panimomahlaa on kuin rullaamaton kääretorttu: hyvää mutta kai tämän saisi survottua naamariin nautinnollisemminkin. Ja jos ajattelet että näkökulmani on vain oman subjektiivisen ja sulkeutuneen putkinäköni visio, niin olet aivan täysin oikeassa. Tämä ei ole tiedettä, tämä on totta.
Oletko tykästynyt tuliseen ruokaan, mutta kenties maito öljyää chilinmuruset suussasi? Kokeilepa vaihtaa kaistaa ja osta seuraavalla kerralla olut. Mielellään jotakin muuta kuin suomalaista, koska suomalainen olut on pahaa. Jos kuitenkin joudut ostamaan suomalaista, niin osta Vaaleata Gourmet olutta. Se on ainutta kelvollista panotuotetta tunturikarhujen karjalassa. (Älä välitä putelin kyljessä olevasta kalasta.)
Yleisesti ottaen itämaiset oluet ovat hyviä tulisuuden kyydittäjiä. Äkkiseltään voin suositella ainakin Singhaa, Asahia ja Tsing taoa. Alkojen valikoimissa on vaihtelua. Isoista kaupoista löytää myös jonkin verran itämaista kamaa. Hinta on yleensä aika korkea, mutta tarkoitus ei olekaan vetää koko mäyristä keskarin ja HK:n sinisen tapaan. Mökkireissut ja suomalainen elämänmuoto ovat sitten asia erikseen.
Meksikolaiset oluet, kuten Corona ja Sol, sopivat mainiosti tulisen meksikolaisen tavaran kanssa. Muista kuitenkin laittaa limenviipale pullon suulle ennen tarjoilua. Se nimittäin toimii.

Perusteluksi kaikelle tälle voin vain sanoa että kokeilkaa itse. Jos ette ole olueen tottuneita suurkuluttajia, kokeilkaa pariin otteeseen ennen kuin tuomitsette. Pian huomaatte, ettei chiliseen ruoanlaittoon viitsi edes ryhtyä jos pakkasessa ei ole odottamassa pari kilisevää putelia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti