perjantai 6. huhtikuuta 2012
Lammaspata guinnesskastikkeessa
(Huom. tämä ruoka ei ole tulinen.)
Päätin tehdä hitaasti haudutetun lammaspadan pääsiäisen kunniaksi. Ruoka-aineiksi valitsin hieman tavanomaisesta poikkeavan kombinaation, joka kuitenkin ainakin paperilla kuulosti hyvältä:
Ruoka-aineet:
800 g lampaan lihaa isoina kuutioina
150 g italialaista/espanjalaista raakamakkaraa
500 ml Guinness-olutta
500 g pilkottuja säilyketomaatteja
4 pikkusipulia
5 valkosipulin kynttä
2 kanelitankoa
1 tl kardemummaa
2 porkkanaa
2 tl rosmariinia
n. 20 hillosipulia
2 lihaliemikuutiota
mustapippuria
4 rkl vehnäjauhoja
1 tkl sokeria
Valmistus:
Ruskista lampaan liha kevyesti kattilassa tai pannulla (älä ylipaista). Paista raakamakkarat pannulla ja pilko ne n. 2 cm pätkiin. Kuori sipulit ja laita ne kokonaisina pataan. Lisää pataan ruskistettu lampaanliha ja makkarat nesteineen. Kaada päälle guiness olut ja pilkotut säilyketomaatit. Lisää pataan kaikki mausteet ja porkkanat 2 cm palasina. Heitä vielä mukaan lihaliemikuutiot ja täytä vedellä niin että ainekset peittyvät. Voit kuumenna pataa levyllä niin että se lämpiää lähes kiehuvaksi.
Laita pata uuniin n. 120 asteeseen ja annan olla siellä n. 20 tuntia. Suurusta vehnäjauhoilla ja anna kypsyä vielä puolisen tuntia.
Tarjoile punaviinin ja perunamuussin kanssa.
Arvio:
Guinessin, kardemumman ja kanelin yhdistelmä lampaanlihan kanssa oli erittäin maukas ja pehmeä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti