Herran Aamen, ja kaikille putkamiehille terkkuja: vappu on taas tulossa. Terveiset myös M:lle ja J:lle ;)
Tässä kelpo perusohje punaisen thaivivahteisen currykastikkeen sufflaamiseksi:
Ruoka-aineet:
1 rkl öljyä
4 rkl punaista currytahnaa
400 g tehotuotettua riistokanaa
500 ml kookosmaitoa
4 punaista chiliä
muutama sokeriherneen palko
1 punainen paprika
neljä ananasrengasta
1 rkl kalakastiketta
about 4 kaffir limetinlehteä
mehut puolikkaasta limestä
1 rkl suolaa
3 tl sokeria
Valmistus:
Heitä paistinpannulle pieni luraus öljyä, 4 rkl currytahnaa ja puoli lasillista vettä. Anna seoksen kiehuuntua ennenkuin laitat sekaan kanat. Keitä kanoja kelpoinen tovi, jotta tavara rupee vaikuttamaan kypäshköltä. Lisää joukkoon kookosmaito, sokeriherneen palot ja pilkotut chilit. Anna seoksen kiehua hetkonen omissa oloissaan. Lisää sitten mukaan pilkottu paprika, pikotut ananasrenkaat, kalakastike, kaffir lehtöset, limemehu. Suo seokselle lämpiintymisaikaa miedolla teholla kymmenisen minuuttia. Lisää ruokalusikallinen sokeria ja pari teelusikallista suolaa. Tarkista suolatasapaino. Paprikoiden ei täydy olla läpipehmoisia. Tarjoile esim. riisin kera.
Halutessasi voit repiä valmiin kastikkeen päälle tuoretta korianteria.
Ruokajuomaksi suosittelen mäyräkoiraa.
Tää lähtee heti testiin. Mäyräkoira korvataan kyllä Lindemanilla!
VastaaPoista