keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Riisit professoreiden housuilla


Noniin,

Tänään käväisin Jagaimo housesessa asentamassa Jagaimohouse special tanuki rice –annoksen vatsaan. Kaikki ruoka-aineet olivat hyvin tuttua suomalaiseen makuun, mutta harvinaisia samalla lautasella. Oli maksapihvejä japanilaistyyppisen ruskeakastikkeen kera, riisiä, currykastiketta, paneroituja ja uppopaistettuja sipuliperunapalloja, paneroitua ravunpyrstöä, perunasalaatilta maistuvia palloja ja salaattia, jonka kastike maistui epäilyttävästi reissumiehelle (…sille leivälle). Kurlaus tapahtui Sapporon omalla oluselle, ja nälkä lähti. Eipä kovin suuria tunteita herättänyt tämä ateria, mutta olipahan käypää kaloria vatsamakkaroiden hengissäpitimiksi.

Päivällä konferenssissa bioteknologiayritys Qiagen tarjosi kaikille lounaaksi japanilaisen setin erinäköisiä makupaloja sushista hedelmiin. Suurelle osalla länkkäreistä ongelmaksi muodostui länsimaisten ruokavälineiden puute. Oli monennäköistä yrittäjää, jotka epätoivoisesti koettivat lapioida sushit ja riisikakut naamaariin kahden tikun lusikkaotteella. Ja ne jotka yrittivät saksiotetta olivat vielä hauskempi näky. Riisit olivat useammankin professorin housuilla ja sitten naureskeltiin nolosti. Epäilen että rofessoreille taisi jäädä nälkä, kun ei enää kehdattu yrittää uudestaan. Itsehän olen tietysti paljon parempi ihminen, koska minulta tikuilla huitominen sujuu kutakuinkin kelvosti. Olin siis edukseni länsimaista yhteisöä edustettaessa. Ei me kaikki olla pelkästään peukaloita.

Todellisuudessa opettelimme emännän kanssa tikuilla aterioimisen jalon ammatin ennen kiinanmatkaamme. Tämä taito ei onneksi aivan hetkessä ruostu, vaikka edellisestä itämaiden vierailusta on jo aikaa muutama vuosi. Joka tapauksessa, tikuilla syömistä kannattaa ehdottomasti harjoitella ennen kuin astuu jalallaan Japaniin tai Kiinaan. Eipähän jää riisit housuille.

Jagaimo house special tanuki rice

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti